Babeczki z jabłkiem i marmoladą babci Stasi
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
szklanka cukru
20 dag.masła
opakowanie cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jajka
25 dag. mąki
łyżeczka mielonego cynamonu Kamis
4 jabłka
2 łyżki marmolady
Przygotowanie:
Masło utrzeć na puch z cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając dodawać po jajku i po trochu mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Foremki do babeczek posypać mąką i napełnić ciastem. Jabłka oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w plasterki. Z jednej strony oprószyć cynamonem i ułożyć na cieście w foremkach. Piec 25 minut w temp. 180 stopni. Po wyjęciu na środek każdej babeczki nałożyć po małej porcji marmolady. Pozostawić do ostygnięcia.