Babeczki z jabłkiem i marmoladą babci Stasi

29 września 2011, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

szklanka cukru

20 dag.masła

opakowanie cukru waniliowego

2 łyżeczki proszku do pieczenia

4 jajka

25 dag. mąki

łyżeczka mielonego cynamonu Kamis

4 jabłka

2 łyżki marmolady

Przygotowanie:

Masło utrzeć na puch z cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając dodawać po jajku i po trochu mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Foremki do babeczek posypać mąką i napełnić ciastem. Jabłka oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w plasterki. Z jednej strony oprószyć cynamonem i ułożyć na cieście w foremkach. Piec 25 minut w  temp. 180 stopni. Po wyjęciu na środek każdej babeczki nałożyć po małej porcji marmolady. Pozostawić do ostygnięcia.