Babeczki z jabłkiem i marmoladą babci Stasi

29 września 2011,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

szklanka cukru

20 dag.masła

opakowanie cukru waniliowego

2 łyżeczki proszku do pieczenia

4 jajka

25 dag. mąki

łyżeczka mielonego cynamonu Kamis

4 jabłka

2 łyżki marmolady

Przygotowanie:

Masło utrzeć na puch z cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając dodawać po jajku i po trochu mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Foremki do babeczek posypać mąką i napełnić ciastem. Jabłka oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w plasterki. Z jednej strony oprószyć cynamonem i ułożyć na cieście w foremkach. Piec 25 minut w  temp. 180 stopni. Po wyjęciu na środek każdej babeczki nałożyć po małej porcji marmolady. Pozostawić do ostygnięcia.



FORUM - bieżące dyskusje

Domy modułowe - opinie
Na pewno elewacja zniszczy się warunkami pogodowymi, a czy będzie dalej miała właściwości termoizolacyjne...
Egzotyczne zwierzęta w domach?
Ktoś podobno trzymał krokodyla w wannie, co trzeba mieć w głowie żeby...
Przewożenie dziecka w taksówce
Ogólnie fotelik daje dobre zabezpieczenie dziecku, więc nie warto tu ryzykować jego brakiem.
Modny manicure na imprezę
Ja wybieram zawsze klasyczny, beżowy.