Babeczki z jabłkiem i marmoladą babci Stasi

29 września 2011,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

szklanka cukru

20 dag.masła

opakowanie cukru waniliowego

2 łyżeczki proszku do pieczenia

4 jajka

25 dag. mąki

łyżeczka mielonego cynamonu Kamis

4 jabłka

2 łyżki marmolady

Przygotowanie:

Masło utrzeć na puch z cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając dodawać po jajku i po trochu mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Foremki do babeczek posypać mąką i napełnić ciastem. Jabłka oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w plasterki. Z jednej strony oprószyć cynamonem i ułożyć na cieście w foremkach. Piec 25 minut w  temp. 180 stopni. Po wyjęciu na środek każdej babeczki nałożyć po małej porcji marmolady. Pozostawić do ostygnięcia.



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...