„Owoce morza” koktajl

7 marca 2011, dodał: marek1501
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 15 dag szparagów konserwowych
  • 5 dag konserwowego mięsa z krabów lub paluszków krabowych
  • 10 dag konserwowych krewetek
  • 2 łyżki śmietany
  • 3 łyżki keczupu
  • łyżeczka winiaku
  • łyżka soku z cytryny
  • ostra papryka
  • 2 plasterki ananasa
  • 4 listki zielonej sałaty
  • sól

Sposób przygotowania:

Szparagi, kraby lub paluszki krabowe i krewetki wyjąć z zalewy, opłukać i  osączyć. Szparagi pokroić na dwucentymetrowe kawałki. Ubić śmietanę, wymieszać z keczupem, doprawić do smaku winiakiem, sokiem z cytryny, ostrą papryką i solą. Do oziębionych pucharków włożyć umyte liście sałaty, a na nich układać szparagi, kraby lub pokrojone w kostkę paluszki krabowe, krewetki i kawałki ananasa. Przed podaniem schłodzić i  polać sosem.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...