Ostry sos do ryb

30 września 2010,
dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

łyżka curry w proszku

3 dag. masła

2 łyżki mąki

150 ml. śmietany

1 żółtko

30 ml. wywaru z ryby

sól

pieprz

Przygotowanie:

Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę i curry. Powstałą zasmażkę rozprowadzić wywarem z ryb. Wymieszać, dodać żółtko i śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Niezastąpiony sos do ryb.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....