Ostry sos do ryb

30 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

łyżka curry w proszku

3 dag. masła

2 łyżki mąki

150 ml. śmietany

1 żółtko

30 ml. wywaru z ryby

sól

pieprz

Przygotowanie:

Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę i curry. Powstałą zasmażkę rozprowadzić wywarem z ryb. Wymieszać, dodać żółtko i śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Niezastąpiony sos do ryb.



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D