Omlet z rydzami

6 września 2012, dodał: Snowwhite2
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

2 jajka
50 ml mleka
Rydze (około 200g)
Mała cebula, ząbek czosnku
Sól, pieprz, pietruszka
Olej

Sposób wykonania:
Jajka należy roztrzepać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem, następnie wlać na rozgrzany olej i smażyć przez około 3 minuty, przewrócić. Rozdrabniamy cebulę, czosnek oraz rydze, doprawiamy i smażymy razem przez kilka minut. Pod koniec dodajemy pietruszkę. Gotowe nadzienie rydzowe nakładamy na omlet, który składamy na pół. Smacznego!

fot redakcja



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...