Omlet z cukinią, tymiankiem i parmezanem

15 stycznia 2018, dodał: thegrooba

Na śniadanko idealne;)

SKŁADNIKI:
(na każdą porcję)

  • 2 jajka
  • 1/2 małej cukinii
  • 2 plasterki białej cebuli
  • 2 łyżeczki parmezanu
  • listki tymianku
  • pieprz biały
  • sól morska
  • 2 łyżki oliwy

PRZYGOTOWANIE:

Cukinię pokroić na 2-3 mm plasterki. Plasterki cebuli podzielić na krążki. Podsmażyć chwilę z obu stron by warzywa zmiękły – najlepiej na średniej patelni, by omlet był łatwy do obrócenia i puszysty. Posypać tymiankiem, zmniejszyć ogień. Jajka „roztrzepać” dokładnie z parmezanem, szczyptą soli i pieprzem. Wlać całość na patelnię. Smażyć, aż wierzch nie będzie już wilgotny. Można obrócić drewnianymi łopatkami.

Najlepiej smakuje ze świeżym pomidorem, w ciepłej bułce typu ciabatta posmarowanej prawdziwym masłem.

file1299798517



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

2 komentarzy do Omlet z cukinią, tymiankiem i parmezanem

  1. avatar Joanna Nowaczyk napisał(a):

    Pyszniutki omlecik, lubię i cukinię, też tylko przy problemach z sercem i wysokim poziomie złego cholesterolu muszę unikać jajek

  2. avatar ewka_sak napisał(a):

    Mniam, uwielbiam cukinię!

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
Pasty curry o oryginalnym, pikantnym smaku i niezapomnianym aromacie
Cena:
12,99 zł
Naturalna witamina C
Cena:
139 zł
Sprawdź na bielizna9.com!
Cena:
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Zdrowe odżywianie :)
A Co sądzicie o musli ? Warto coś takiego jadać systematycznie ?
Kupno Inhalatora
Macie jakieś pomysły co do konkretnego modelu? Na co zwracać uwagę przy zakupie?
jaki zestaw?
No i super
Co kupić na prezent dla mężczyzny -…
A może kurs języka angielskiego? To świetnie opracowany kurs angielskiego i myślę, że...