URODA I ZDROWIE

Omlet z cukinią, tymiankiem i parmezanem

15 stycznia 2018, dodał: thegrooba

Na śniadanko idealne;)

SKŁADNIKI:
(na każdą porcję)

  • 2 jajka
  • 1/2 małej cukinii
  • 2 plasterki białej cebuli
  • 2 łyżeczki parmezanu
  • listki tymianku
  • pieprz biały
  • sól morska
  • 2 łyżki oliwy

PRZYGOTOWANIE:

Cukinię pokroić na 2-3 mm plasterki. Plasterki cebuli podzielić na krążki. Podsmażyć chwilę z obu stron by warzywa zmiękły – najlepiej na średniej patelni, by omlet był łatwy do obrócenia i puszysty. Posypać tymiankiem, zmniejszyć ogień. Jajka „roztrzepać” dokładnie z parmezanem, szczyptą soli i pieprzem. Wlać całość na patelnię. Smażyć, aż wierzch nie będzie już wilgotny. Można obrócić drewnianymi łopatkami.

Najlepiej smakuje ze świeżym pomidorem, w ciepłej bułce typu ciabatta posmarowanej prawdziwym masłem.

file1299798517


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

2 komentarzy do Omlet z cukinią, tymiankiem i parmezanem

  1. avatar Joanna Nowaczyk pisze:

    Pyszniutki omlecik, lubię i cukinię, też tylko przy problemach z sercem i wysokim poziomie złego cholesterolu muszę unikać jajek

  2. avatar ewka_sak pisze:

    Mniam, uwielbiam cukinię!

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Baza pod lakier- czy jej używacie?
Na zniszczone paznokcie to mogę polecić mnóstwo odżywek czy olejków na skórki...
Plamki na paznokciach
Wydaje mi się, że najlepiej rozejrzeć się wśród odżywek, ceny są bardzo niskie,...
wzmocnienie paznokci
Mi najbardziej pasują kosmetyki do paznokci w sam raz na moją kieszeń, a jakość...
Rozdwajająca się płytka
Pozostaję wierna odżywkom , moja szybko wzmacnia paznokcie, nie podrażnia i ma naturalny mleczny...