URODA I ZDROWIE

Omlet z cukinią, tymiankiem i parmezanem

15 stycznia 2018, dodał: thegrooba

Na śniadanko idealne;)

SKŁADNIKI:
(na każdą porcję)

  • 2 jajka
  • 1/2 małej cukinii
  • 2 plasterki białej cebuli
  • 2 łyżeczki parmezanu
  • listki tymianku
  • pieprz biały
  • sól morska
  • 2 łyżki oliwy

PRZYGOTOWANIE:

Cukinię pokroić na 2-3 mm plasterki. Plasterki cebuli podzielić na krążki. Podsmażyć chwilę z obu stron by warzywa zmiękły – najlepiej na średniej patelni, by omlet był łatwy do obrócenia i puszysty. Posypać tymiankiem, zmniejszyć ogień. Jajka „roztrzepać” dokładnie z parmezanem, szczyptą soli i pieprzem. Wlać całość na patelnię. Smażyć, aż wierzch nie będzie już wilgotny. Można obrócić drewnianymi łopatkami.

Najlepiej smakuje ze świeżym pomidorem, w ciepłej bułce typu ciabatta posmarowanej prawdziwym masłem.

file1299798517


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

2 komentarzy do Omlet z cukinią, tymiankiem i parmezanem

  1. avatar Joanna Nowaczyk pisze:

    Pyszniutki omlecik, lubię i cukinię, też tylko przy problemach z sercem i wysokim poziomie złego cholesterolu muszę unikać jajek

  2. avatar ewka_sak pisze:

    Mniam, uwielbiam cukinię!

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Najgorsze jest to , że nie zdążyłam rozwieść się z mężem i muszę...
Port Łódź
Sklep Dla Spania ma dostawę gratis - w związku z pandemią
Koszalin
Zapraszam do popisania osoby z Koszalina i nie tylko, nudzę się w domu...
Nielimitowane porady prawne 24/7
Ja korzystam z darmowych informacji w internecie, często są tam konkretne przypadki opisane, więc...