Omlet wiosenny z kiełkami

12 marca 2013, dodał: Szybkie gotowanie
Artykuł zewnętrzny

Puszysty omlet to dobry pomysł na szybkie i sycące śniadanie czy kolację. Można w nim przemycić np. zdrowe kiełki. Moje dziecko go uwielbia. 

Do przygotowania omletu użyłam shakera do jajek i dressingów, a usmażyłam go na oleju rzepakowym (przekazanym w ramach kampanii „Pokochaj olej rzepakowy”).

  • 2 jajka
  • 5 łyżek dowolnych kiełków
  • 2 plasterki szynki
  • 1 łyżka mąki 
  • sól, pieprz
  • olej rzepakowy do smażenia

Jajkaubić, dodać mąkę, dobrze wymieszać, a następnie dodać pokrojone kiełki oraz szynkę i przyprawy. Wymieszać i wlać na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Smażyć krótko z obu stron do przyrumienienia.

file1363081775



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz