Omlet – przepis podstawowy

20 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

3 jajka wymieszaj widelcem z 1 łyżką wody, dodaj szczyptę soli i pieprzu.
Na rozgrzaną patelnię daj masło, po chwili wlej jajka. Smaż na umiarkowanym ogniu. Gdy omlet zacznie się ścinać, unieś jego brzeg i przechyl patelnię,
żeby surowa masa jajka spłynęła na dno. Dalej smaż omlet, aż się zetnie i zrumieni od spodu. Potem złóż go na połowę i przełóż na talerz. Omlet możesz jeśc zarówno bez dodatków jak i z dodatkami np. nadzieniem pomidorowym czy grzybowym itp.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...