Omlet – przepis podstawowy

20 listopada 2009, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

3 jajka wymieszaj widelcem z 1 łyżką wody, dodaj szczyptę soli i pieprzu.
Na rozgrzaną patelnię daj masło, po chwili wlej jajka. Smaż na umiarkowanym ogniu. Gdy omlet zacznie się ścinać, unieś jego brzeg i przechyl patelnię,
żeby surowa masa jajka spłynęła na dno. Dalej smaż omlet, aż się zetnie i zrumieni od spodu. Potem złóż go na połowę i przełóż na talerz. Omlet możesz jeśc zarówno bez dodatków jak i z dodatkami np. nadzieniem pomidorowym czy grzybowym itp.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...