Zdrowe odżywianie to sekret długowieczności mieszkańców południowej Europy. Teraz również u nas są dostępne produkty, dzięki którym polska kuchnia może zyskać nowy wymiar smaku!
Olivari skupia w sobie najlepsze cechy oliw zaczerpnięte ze śródziemnomorskiej tradycji, a jej delikatny i głęboki smak sprawia, że każde danie zamienia się w kulinarne dzieło sztuki. Jest możliwe dzięki temu, że, oliwki są zbierane ręcznie, a tłoczenie następuje w 24 godziny po zbiorach. Olivari Extra jest uzyskiwana z najlepszych oliwek w sposób, który nie zmienia ich podstawowych atutów i zapewnia wysoką zawartość witamin (np. A i E) oraz wartościowych mikroelementów.
Sojowe produkty ViveSoy Pascual charakteryzują się naturalnym składem i wysoką wartością odżywczą. W naturalnym wariancie smakowym lub waniliowym można nimi zastąpić mleko i używać do kawy, herbaty, kakao czy mieszać z muesli. Smak waniliowy lub cappuccino świetnie zatrzyma ochotę na słodkie przekąski. Istnieją również smaki owocowe, przykładowo, marka ViveSoy Pascual proponuje smak papai z mango, ananas, brzoskwini i pomarańczy.
Sosy TABASCO® są produkowane według starej, niezmienionej receptury już od 1868 roku. Ich twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Dziś, mimo upływu 145 lat, w dniu zbiorów nadal miażdży się papryczki i miesza z solą. Powstały przecier leżakuje w drewnianych beczkach przez 3 lata, po czym mieszany jest z octem i leżakuje jeszcze miesiąc. Po tym czasie sos jest gotowy by cieszyć podniebienia miłośników pikantnej kuchni.
Wkrótce opublikujemy opinie o tych produktach!