Ogórkowa sałatka curry na zimę
Artykuł zewnętrzny
Ogórki curry
4 kg ogórków
6 cebul
3 szkl. cukru
2 szkl. octu 10%
2 łyżki soli
2 torebki przyprawy curry
Ogórki wyszorować. Po wysuszeniu pokroić w kostkę, dodać pozostałe składniki, wymieszać i odstawić na 3-5 godzin, co jakiś czas mieszając. Następnie nakładać w słoiki razem z zalewą, która wytworzy się na dnie naczynia. Wekować litrowe słoiki ok. 15 minut.
4 kg ogórków
6 cebul
3 szkl. cukru
2 szkl. octu 10%
2 łyżki soli
2 torebki przyprawy curry
Ogórki wyszorować. Po wysuszeniu pokroić w kostkę, dodać pozostałe składniki, wymieszać i odstawić na 3-5 godzin, co jakiś czas mieszając. Następnie nakładać w słoiki razem z zalewą, która wytworzy się na dnie naczynia. Wekować litrowe słoiki ok. 15 minut.