Ogórkowa

20 października 2009, dodał: Magdalena
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
• 2 kostki rosołowe.
• 2 szkl. mleka.
• 3 szt. ogórków kwaszonych.
• 2 szt. cebuli.
• 4 łyżki masła.
• 2 łyżki mąki.
• natka pietruszki.
• sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

Wykonanie:
Cebule obrać, umyć, drobno pokroić, dodać dwie łyżki masła podsmażyć. Dodać pokrojone w drobną kostkę ogórki. Dusić do miękkości skrapiając przygotowanym rosołem z kostek. Resztę masła roztopić, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić pozostałym rosołem. Szybko mieszając wlać wrzące mleko, zagotować. Dodać ogórki z cebulą, chwilę pogotować, dodać posiekaną pietruszkę, doprawić do smaku. Podawać z ugotowanymi ziemniakami posypanymi skwarkami.

file1256065318

Przepis dodany przez: Magdalena



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...