Ogórkowa

20 października 2009, dodał: Magdalena
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
• 2 kostki rosołowe.
• 2 szkl. mleka.
• 3 szt. ogórków kwaszonych.
• 2 szt. cebuli.
• 4 łyżki masła.
• 2 łyżki mąki.
• natka pietruszki.
• sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

Wykonanie:
Cebule obrać, umyć, drobno pokroić, dodać dwie łyżki masła podsmażyć. Dodać pokrojone w drobną kostkę ogórki. Dusić do miękkości skrapiając przygotowanym rosołem z kostek. Resztę masła roztopić, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić pozostałym rosołem. Szybko mieszając wlać wrzące mleko, zagotować. Dodać ogórki z cebulą, chwilę pogotować, dodać posiekaną pietruszkę, doprawić do smaku. Podawać z ugotowanymi ziemniakami posypanymi skwarkami.

file1256065318

Przepis dodany przez: Magdalena



FORUM - bieżące dyskusje

Straciłam dwa zęby. Gdzie wstawiać …
Implanty też mają skutki uboczne, bo to metal, obce ciało w dziąśle...
Przyda się dziecku tablet?
Laptop jest najbardziej uniwersalny...
Problemy z PPK
Ja tam liczę na siebie, a nie na narzucone przez państwo opcje, które...
Cała prawda o mężczyznach
Faceci działają tylko w swoim interesie, zauważyłam już dawno, że nie kierują się uczuciami...