Ogórki z miodem

27 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

ogórki 2 kg
Zalewa:
8 szklanek wody
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
2 łyżki soli
4 łyżki miodu

Ogórki obrać grubo pokroić w krążki. Posypać solą odstawić na 2 godziny. Następnie odlać wodę. Zalewę zagotować. Ogórki włożyć do słoików, zalać zalewą, pasteryzować 10 minut.

file1264608392



FORUM - bieżące dyskusje

jaki nastrój macie dziś...?
Oj, ból głowy potrafi uprzykrzyć dzień. Coś o tym wiem, niestety.
Black Friday
Fakt, można trafić świetne okazje przy likwidacji. Jak tam dziewczyny, skorzystałyście na tegorocznym Black Friday?
Wędkowanie
To rzeczywiście może być trudne, choć podobno ta "cisza" natury ma relaksujące działanie.
Pochwalcie się ostatnimi zakupami :…
Brzmi jak coś milutkiego i ciepłego. Jaki kolorek tego zestawu?