Ogórki z chili

31 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • małe ogórki
  • papryczki chili
  • koper
  • czosnek
  • gorczyca
  • chrzan
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz ziarnisty
  • zalewa:
  • 1 szkl octu
  • 5 szkl wody
  • 2 łyżki soli
  • 4 łyżki cukru
  • korniszony pikantne

Ułożyć ogórki w słoikach, dodać 1 strąk chili i przyprawy. Zalać zagotowaną zalewą. Zakręcić słoiki i pasteryzować 10 minut. Zostawić w wodzie do wystygnięcia.

file1264949263



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...