Ogórki w sosie musztardowym z kurkumą

21 lipca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Ogórki duże 2 kg
Zalewa:
4 szkl wody
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
5 łyżek dobrej musztardy
4 łyżeczki soli
listki laurowe
ziele angielskie
pieprz ziarnisty
kurkuma 1 łyżeczka

Zalewę zagotować. Ogórki obrać, pokroić na ćwiartki, ułożyć w słoikach. Zalać zalewą, pasteryzować 10 minut. Na drugi dzień nadają się do spożycia. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Nadają się jak najbardziej do potraw z grilla. Polecam!

file1279739087



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....