Ogórki w sosie musztardowym z kurkumą

21 lipca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Ogórki duże 2 kg
Zalewa:
4 szkl wody
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
5 łyżek dobrej musztardy
4 łyżeczki soli
listki laurowe
ziele angielskie
pieprz ziarnisty
kurkuma 1 łyżeczka

Zalewę zagotować. Ogórki obrać, pokroić na ćwiartki, ułożyć w słoikach. Zalać zalewą, pasteryzować 10 minut. Na drugi dzień nadają się do spożycia. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Nadają się jak najbardziej do potraw z grilla. Polecam!

file1279739087



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...