Ogniste lody z cynamonem

13 lutego 2015, dodał: Tree
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

–      ½ szklanki mleka

–      1 laska cynamonu

–      1 skórka pomarańczy (z 1 małej pomarańczy)

–      4 całe goździki

–      2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

–      1 puszka (400 ml) słodzonego mleka skondensowanego

–      1 ½ łyżeczki sosu TABASCO® Original Red

–      2 szklanki ubitej śmietany kremówki (30% lub 36%)

Przygotowanie:

W małym rondlu na średnim gazie połącz mleko, laskę cynamonu, skórkę pomarańczy, goździki i zagotuj. Zmniejsz gaz, przykryj i powoli gotuj przez 5 minut, aż do połączenia się składników. Odstaw całość do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, następnie odcedź. W dużej misce połącz mieszankę mleczną, wanilię, mleko skondensowane i sos TABASCO®, dokładnie wymieszaj. Delikatnie wmieszaj bitą śmietanę. Przykryj i zamroź, aż masa stwardnieje, w międzyczasie raz zamieszaj. Podawaj kulki lodów w kieliszkach lub pucharkach. Możesz ozdobić laskami cynamonu i paskami skórki pomarańczowej.

file1423842697



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...