Ogniste lody z cynamonem

13 lutego 2015,
dodał: Tree
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

–      ½ szklanki mleka

–      1 laska cynamonu

–      1 skórka pomarańczy (z 1 małej pomarańczy)

–      4 całe goździki

–      2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

–      1 puszka (400 ml) słodzonego mleka skondensowanego

–      1 ½ łyżeczki sosu TABASCO® Original Red

–      2 szklanki ubitej śmietany kremówki (30% lub 36%)

Przygotowanie:

W małym rondlu na średnim gazie połącz mleko, laskę cynamonu, skórkę pomarańczy, goździki i zagotuj. Zmniejsz gaz, przykryj i powoli gotuj przez 5 minut, aż do połączenia się składników. Odstaw całość do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, następnie odcedź. W dużej misce połącz mieszankę mleczną, wanilię, mleko skondensowane i sos TABASCO®, dokładnie wymieszaj. Delikatnie wmieszaj bitą śmietanę. Przykryj i zamroź, aż masa stwardnieje, w międzyczasie raz zamieszaj. Podawaj kulki lodów w kieliszkach lub pucharkach. Możesz ozdobić laskami cynamonu i paskami skórki pomarańczowej.

file1423842697



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....