Ognista papryka

30 grudnia 2011, dodał: plumka6
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
  • 2 i 1/2 papryki czerwonej
  • 10 dag ryżu
  • kilka łyżek oliwy
  • 1-2 papryczki chili
  • 2 cebule
  • 1/2 puszki fasoli czerwonej
  • 5 dag startego sera
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • vegeta
  • chili w proszku
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany

Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie- odcedzamy i odstawiamy na bok.

Jedną paprykę kroimy drobniutko i razem z posiekaną cebulą i papryczką chili podsmażamy na oliwie.                                                            Dodajemy obrane ze skórki i pokrojone drobno pomidory oraz przyprawy, a na koniec przecier, ketchup i fasolę.

Sos mieszamy z ugotowanym wcześniej ryżem.
2 papryki kroimy wzdłuż na połówki- napełniamy farszem ryżowo- warzywnym, posypujemy startym serem i zapiekamy lub grillujemy.

file1311024347



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...