Obiadowy makaron ze szpinakiem i serkiem

12 marca 2013,
dodał: Iwona
Artykuł zewnętrzny

 

Składniki na 1 porcję:
50 g makaronu pełnoziarnistego 100% durum
150 g mrożonego szpinaku
Marchewka (ok. 100 g)
Serek wiejski (ok. 100 g)
Ulubione przyprawy (u mnie majeranek)
Przygotowanie:
Szpinak rozmrażamy, a marchewkę trzemy na drobnych oczkach. Całość przekładany na patelnię i dusimy pod przykryciem. Makaron gotujemy 2 minuty krócej, niż pisze na opakowaniu. Przekładamy do warzyw, wlewamy śmietankę z serka wiejskiego, mieszamy i dusimy kolejne 2 minuty. Całość przekładamy na talerz, nakładamy serek wiejski i posypujemy ulubionymi przyprawami.SMACZNEGO! 

 

file1363112298



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....