Obiad sarepski z pieczonymi ziemniaczkami

21 marca 2011, dodał: eviczka
Artykuł zewnętrzny

Ćwiartki kurczaka (wedle uznania) posmarować dokładnie musztardą sarepską i ułożyć na blasze. Piec przez 1,5h w piekarniku 170st. C. Po pół godzinie dołożyć obrane, pokrojone na małe kawałeczki, przyprawione przyprawą do ziemniaków i posmarowane olejem ziemniaki. Podawać z grzybami marynowanymi.
Ziemniaki super się zapiekają i mają chrupiącą, smakowitą skorupkę. Genialne w smaku!



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...