Nutella z jabłek

3 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

2 kg jabłek
1 kg cukru
1 kakao z wiatrakiem
cukier waniliowy
cynamon

Jabłka obrać, pokroić drobno, można smażyć aż się rozpadną ale szybciej się to robi – wkładamy do prodziża i po godzinach gotowe. Dodajemy cukier, gotujemy jeszcze około godziny i na koniec wsypujemy kakao i cukier waniliowy, możemy dosypać cynamonu. Wkładamy do słoiczków i przekręcamy do góry dnem.
Do chleba lub do przekładania ciast i tortów.

file1267654020



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...