Nutella z jabłek

3 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

2 kg jabłek
1 kg cukru
1 kakao z wiatrakiem
cukier waniliowy
cynamon

Jabłka obrać, pokroić drobno, można smażyć aż się rozpadną ale szybciej się to robi – wkładamy do prodziża i po godzinach gotowe. Dodajemy cukier, gotujemy jeszcze około godziny i na koniec wsypujemy kakao i cukier waniliowy, możemy dosypać cynamonu. Wkładamy do słoiczków i przekręcamy do góry dnem.
Do chleba lub do przekładania ciast i tortów.

file1267654020



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.