Bigos to klasyczne danie kuchni polskiej. Ilu kucharzy tyle wersji przepisu. Każdy ma swój sposób gotowania, swoje smaki i dodatki. Powstało tak wiele receptur na to staropolskie danie, że trudno wskazać jedną najprawdziwszą.
Co do tego, że kapusta i mięso w bigosie być muszą nie ma żadnych wątpliwości, ale już co do tego jaki rodzaj kapusty i mięsa mają się w nim znajdować zdania są podzielone. Bigos może składać się z kapusty kiszonej i kapusty białej w różnych proporcjach lub tylko z kapusty kiszonej. Podstawą potrawy są także różne gatunki mięsa – wieprzowina i wołowina, często dodawana jest dziczyzna, trochę wędzonki, kiełbasa. Smak bigosu zależy w dużym stopniu od jakości i różnorodności dodanych mięs i wędlin. Faktem jest,że to potrawa wręcz kultowa w rodzimej kuchni.
Firma Rolnik przygotowała dla konsumentów bigos wiejski z kiełbasą. Tradycyjny, mocno mięsny Bigos wiejski z kiełbasą Rolnik, zaskoczy prawdziwie domowym smakiem i doskonałym współgraniem wszystkich składników. Do przyrządzenia potrawy użyto kiszonej i białej kapusty oraz najwyższej jakości, wiejskiej kiełbasy – bez mięsa oddzielonego mechanicznie i glutaminianu sodu. Całość doprawiono mieszanką aromatycznych przypraw i wzbogacono cebulką. Bigos wiejski z kiełbasą Rolnik można podawać zaraz po podgrzaniu. Najlepiej z pajdą świeżego,wiejskiego chleba.
Cena:
ROLNIK bigos wiejski z kiełbasą (510 g) –5,80 zł
Produkt dostępny w handlu tradycyjnym i nowoczesnym na terenie całego kraju oraz w sprzedaży internetowej, w sklepie koszyk365.pl – https://koszyk365.pl/strefa-rolnik/
Zapraszamy na: www.rolnik.pl oraz https://www.facebook.com/RolnikPrzetwory