„Nowoczesne zasady odżywiania w praktyce” – recenzja
Leanne Campbell: „Nowoczesne zasady odżywiania w praktyce”
Autorką tej książki jest córka znanego z bestsellerowej publikacji: „Nowoczesne zasady odżywiania” T. Colina Campbella. To kolejna książka o zdrowiu i żywieniu, odpowiadająca na palące problemy współczesnego społeczeństwa nie tylko w USA. Zachodni styl życia i niezdrowa dieta to główne przyczyny szerzenia się śmiercionośnych chorób cywilizacyjnych, tj. otyłości, cukrzycy, chorób kardiologicznych czy raka. Antidotum na nie może być tylko dieta roślinna, nawiązująca do zwyczajów żywieniowych naszych przodków, żyjących w zgodzie z naturą i czerpiących siłę i zdrowie z jej bogactwa.
Leanne Campbell prezentuje nam proste przepisy na wzbogacenie naszej codziennej kuchni w zdrowe i łatwoprzyswajalne warzywa oraz owoce, bez szkody dla smaku potraw. Opiera się przy tym na najnowszych ustaleniach naukowców z dziedziny medycyny i dietetyki. Nie narzuca reżimu kalorycznego, nie sugeruje menu pełnego wyrzeczeń, lecz proponuje lżejszą i zdrowszą kuchnię, która może także leczyć już rozwijające się schorzenia!
Warto na wiosnę sięgnąć po te przepisy, a przekonacie się, jak łatwe są w przygotowaniu. Sama wprowadziłam już kilka do stałej diety i potwierdzam, że z powodzeniem zastąpiły dotychczasowe ciężkie mięsne dania.
Warto dostarczyć swojemu organizmowi to, czego potrzebuje najbardziej i co dobrze mu służy – polecam tę książkę!
Książkę poleca Wydawnictwo GALAKTYKA
Dziękujemy Wydawnictwu za przekazanie egzemplarza do recenzji –
Redakcja