Nowa linia bulionów Knorr „Smaki i aromaty” | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Nowa linia bulionów Knorr „Smaki i aromaty”

30 czerwca 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Co za smak, co za aromat!
Oto nowa linia bulionów Knorr „Smaki i aromaty”

Kostki bulionowe są obecne w niemal każdej polskiej kuchni – tradycyjnie stosowane do zup, ale coraz częściej używane jako dodatek do przyrządzania mięs i warzyw, gotowania ryżu, kaszy czy makaronu. Dlatego szefowie kuchni Knorr stworzyli nową linię bulionów dedykowanych właśnie do drugiego dania „Smaki i aromaty”, a w niej Kostkę
bulionową z Czosnkiem i Pietruszką oraz Kostkę bulionową Śródziemnomorską.

Kostka bulionowa z Czosnkiem i Pietruszką Knorr nadaje potrawom smakowitą czosnkową nutę. Będzie idealnym dopełnieniem dla dań mięsnych, ale także sosów i makaronów. Dzięki użyciu nowej kostki Knorr nie trzeba
do mięsa dodawać wielu przypraw, ziół i soli, bo to ona jest idealną, kompletną kompozycją składników. Dzięki niej danie jest wspaniale doprawione, bardzo aromatyczne, cechuje się wyraźnym smakiem. Mięso przygotowane z pomocą nowego bulionu będzie także znakomitym składnikiem sałatek lub uzupełnieniem warzyw z patelni. Co więcej, wywar z gotowanego mięsa z dodatkiem kostki bulionowej może posłużyć jako baza do stworzenia sosu – wystarczy, że zagęścimy go śmietaną
lub mąką.13

Natomiast Kostka bulionowa Śródziemnomorska Knorr to bogactwo naszych ulubionych ziół i warzyw, a wśród nich cebula, czerwona papryka, pomidory, cukinia oraz bazylia i oregano. Kostka świetnie doprawi dania warzywne – znakomita do leczo czy warzyw z patelni. Zyskają one głęboki, intensywnie ziołowy smak, a ich zapach zwabi do stołu całą
rodzinę. Nowego bulionu możemy też użyć do przygotowania dań z kaszą i ryżem. Nie musimy dodawać już soli, a ziarna kaszy czy ryżu nasiąkną przyprawami. W rezultacie całe danie jest znakomicie doprawione. To nie wszystko, bowiem Kostka bulionowa Śródziemnomorska sprawdzi się także w daniach makaronowych. Makaron gotowany w jej
towarzystwie pęcznieje, a na talerzu będzie wspaniale pachniał ziołami kuchni śródziemnomorskiej. Ponadto makaron ugotowany z bulionem może w wersji na zimno posłużyć jako składnik wyśmienitych sałatek – idealnych na lunch w pracy lub kolację.

12

Szefowie kuchni Knorr zadbali o to, by kostki łatwo rozpuszczały się w daniu. Jednocześnie, pozostają widoczne kawałki warzyw, ziół i przypraw. Intensywny, piękny aromat będzie obecny w kuchni już od otwarcia opakowania aż po ostatni kęs potrawy.

Kostka rosołowa jako marynata do kurczaka
Szefowie kuchni Knorr rozszerzają także zastosowanie kostki Rosół z kury Knorr i proponują przyrządzać z niej marynatę do kurczaka. Kostkę rosołową Knorr należy połączyć z 3 łyżkami oliwy lub oleju, a następnie powstałą marynatą natrzeć 2 piersi z kurczaka. Teraz pozostaje już tylko usmażyć je na patelni na złocisty kolor. Na stole lądują smakowite, wspaniale pachnące i przede wszystkim – cudownie soczyste piersi z kurczaka.

Sugerowana cena detaliczna nowych bulionów z linii „Smaki i aromaty”:
4,16 PLN



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...