Napoleonka na krakersach

12 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1 paczka krakersów
    ½ masła
    1 budyń waniliowy
    ½ l mleka
    4 łyżki cukru
    polewa czekoladowa z orzechami
    orzechy do dekoracji


      Gotujemy budyń na mleku. Gdy ostygnie, w drugim naczyniu utrzeć masło i dodawać po łyżce budyniu, ostrożnie, żeby się nie zwarzyło. Rozłożyć jedną warstwę krakersów na kwadratowej tacy, posmarować grubo kremem i przykryć drugą warstwą. Na wierzch posmarować polewą orzechową i na wierzchu udekorować orzechami.

      file1263312358



      FORUM - bieżące dyskusje

      Uzbekistan i Kazachstan
      Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
      kąpiel noworodka
      Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
      Perfumy i Internet
      Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
      Jak przygotować się do pracy w ogro…
      Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...