Napoleonka II

4 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Krem:
mleko 1 litr
mąka 1 szklanka
żółtka 2 sztuki
cukier 1/2 szklanki

krakersy 2 paczki
lub ciasto francuskie gotowe

Pół litra mleka zagotowujemy z cukrem. Do pozostałego mleka wsypujemy mąkę, dodajemy żółtka oraz cukier, dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Wlewamy do wrzącego mleka i zagotowujemy. Pamiętajmy, aby ciągle mieszać. Ciepły krem nakładamy na jedną warstwę krakersów, przykrywamy drugą i znów krem i krakersy. Możemy też użyć ciasta francuskiego gotowego. Oczywiście najpierw upiec i przełożyć kremem. Na wierzch posypać cukrem pudrem.

file1265297815



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.