Napoleonka

27 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Krem:
mleko 1 litr
mąka 1 szklanka
żółtka 2 sztuki
cukier 1/2 szklanki

krakersy 2 paczki
lub ciasto francuskie gotowe

Pół litra mleka zagotowujemy z cukrem. Do pozostałego mleka wsypujemy mąkę, dodajemy żółtka oraz cukier, dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Wlewamy do wrzącego mleka i zagotowujemy. Pamiętajmy, aby ciągle mieszać. Ciepły krem nakładamy na jedną warstwę krakersów, przykrywamy drugą i znów krem i krakersy. Możemy też użyć ciasta francuskiego gotowego. Oczywiście najpierw upiec i przełożyć kremem. Na wierzch posypać cukrem pudrem.

file1264619165



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...