Nalewka orzechowa dziadka Henia

28 września 2011,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

8 sztuk orzechów włoskich ze skorupą

1/2 litra spirytusu

Przygotowanie:

Zielone orzechy włoskie ze skorupą przekroić na pół i przełożyć do słoika i zalać 1/2 litra spirytusu. Odstawić na 3-4 miesiące, aż nalewka ściemnieje. Doskonała na zatrucia pokarmowe. Stosować w proporcjach 1  łyżeczka nalewki orzechowej na pół szklanki letniej, przegotowanej wody.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...