Nalewka orzechowa dziadka Henia

28 września 2011, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

8 sztuk orzechów włoskich ze skorupą

1/2 litra spirytusu

Przygotowanie:

Zielone orzechy włoskie ze skorupą przekroić na pół i przełożyć do słoika i zalać 1/2 litra spirytusu. Odstawić na 3-4 miesiące, aż nalewka ściemnieje. Doskonała na zatrucia pokarmowe. Stosować w proporcjach 1  łyżeczka nalewki orzechowej na pół szklanki letniej, przegotowanej wody.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...