Naleśnikowy tort z kiszoną kapustą

4 października 2012,
dodał: wittchen
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
30 dag kiszonej kapusty
3 jajka
15 dag mąki
175 ml mleka
1 żółta i 1 czerwona papryka
pół główki sałaty rzymskiej
10 dag sera camembert
5 łyżek czarnych oliwek bez pestek
sól
czarny pieprz
olej do smażenia
świeże zioła do dekoracji (bazylia, oregano, tymianek)

Przygotowanie:
Kapustę odcisnąć z wody, posiekać. Wymieszać mikserem mąkę i jajka, dolewając powoli mleko, Posolić ciasto naleśnikowe i odstawić na pół godziny przed smażeniem. Opłukać sałatę, porwać iście na mniejsze kawałki. Papryki oczyścić i pokroić w paski, ser pokroić w grubą kostkę, a oliwki w plasterki. Wszystkie te składniki wymieszać z kapustą, przyprawić do smaku pieprzem i solą.
Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, wylewając niewielkie ilości ciasta. Usmażone układać na dużym talerzu, przekładając nadzieniem z kapusty. Udekorować gałązkami ziół.



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...