Naleśnikowy tort z kiszoną kapustą

4 października 2012, dodał: wittchen
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
30 dag kiszonej kapusty
3 jajka
15 dag mąki
175 ml mleka
1 żółta i 1 czerwona papryka
pół główki sałaty rzymskiej
10 dag sera camembert
5 łyżek czarnych oliwek bez pestek
sól
czarny pieprz
olej do smażenia
świeże zioła do dekoracji (bazylia, oregano, tymianek)

Przygotowanie:
Kapustę odcisnąć z wody, posiekać. Wymieszać mikserem mąkę i jajka, dolewając powoli mleko, Posolić ciasto naleśnikowe i odstawić na pół godziny przed smażeniem. Opłukać sałatę, porwać iście na mniejsze kawałki. Papryki oczyścić i pokroić w paski, ser pokroić w grubą kostkę, a oliwki w plasterki. Wszystkie te składniki wymieszać z kapustą, przyprawić do smaku pieprzem i solą.
Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, wylewając niewielkie ilości ciasta. Usmażone układać na dużym talerzu, przekładając nadzieniem z kapusty. Udekorować gałązkami ziół.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.