Naleśniki z truskawkami, czyli obiad na słodko

28 czerwca 2011,
dodał: Mirka58
Artykuł zewnętrzny

Kto powiedział, że obiad nie może być szybki i słodki?  Zwłaszcza latem, gdy tyle w ogrodzie owoców, które aż proszą się, by je wykorzystać w kuchni. :)

Składniki:

– 2 szklanki mąki tortowej
– 1 szklanka mleka
– 1 szklanka wody
– 2 jaja
– 1 łyżeczka oliwy
– 1 łyżeczka cukru
– szczypta soli
– odrobina tłuszczu do posmarowania patelni przed pierwszym naleśnikiem
– do ozdobienia i nadziania: dżem dyniowy, truskawki prosto z grządki, jogurt rabarbarowy i inne cuda :)

Przygotowanie:

Podane składniki zmiksować. Patelnię posmarować lekko tłuszczem i rozgrzać. Smażyć naleśniki na złocisto-brązowy kolor, a następnie podawać zwinięte w rulonik lub w jakiejkolwiek innej formie – bo zawsze i ze wszystkim smakują wybornie! :)

file1309288902



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.