Naleśniki z sosem meksykańskim

7 października 2011, dodał: szila
Artykuł zewnętrzny

Naleśniki z sosem meksykańskim

Składniki:

3/4 l mleka
2 jajka
3 szklanki mąki
1-2 łyżki oleju
koperek
sól,  łyżka słodkiej papryki

Farsz:

puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
2 pomidory
3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 cebule
ząbek czosnku
sól, pieprz cayenne, oregano, bazylia

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy razy do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji, po czym odstawiamy ciasto na ok. 10 min. Smażymy naleśniki na rozgrzanej i wysmarowanej olejem patelni.
Pokrojoną w pióra cebulę i posiekany czosnek podsmażamy na oleju, dodajemy odsączoną z wody fasolę i kukurydzę oraz pomidory. Następnie wlewamy 3 łyżki koncentratu rozrobione z 2/3 szklanki wody i doprawiamy do smaku.
Tak przygotowanym farszem wykładamy naleśniki, zwijamy w rulon lub kopertę i podgrzewamy jeszcze raz wszystko na patelni.

Dobra rada: do farszu można dodać także mielone mięso, kurczaka lub np. ogórka konserwowego. A najlepszym sosem będzie tabasco, salsa lub ostry sos diabelski!

(zdj. www.gotowanie.onet.pl)



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...