Naleśniki z pieczarkami

27 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

usmażone naleśniki
½ kg pieczarek
1 cebula
olej
sól, pieprz
1 łyżeczka mąki
½ szklanki mleka

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnie razem z 2 łyżkami oleju i zeszklić mieszając. Gdy zmięknie, dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Dokładnie wymieszać i zostawić na ogniu – co jakiś czas mieszając – aż cały płyn odparuje.
Smażyć jeszcze chwilę,  po czym oprószyć całość solą, pieprzem i mąką. Dokładnie wymieszać, zostawić na ogniu jeszcze przez chwilę i wlać mleko. Dokładnie wymieszać i poczekać, aż całość zgęstnieje.
Gotowym farszem nadziać naleśniki. Boczne brzegi zawinąć do środka i zwinąć naleśnika w rulon..
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i podsmażyć naleśniki ze wszystkich stron na bardzo delikatny, złoty kolor. Podawać z czerwonym barszczem.

file1264625374



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...