Naleśniki z kaszą gryczaną i twarogiem

13 października 2011,
dodał: swojciechowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki na 4 osoby:

Ciasto:
2 szklanki mąki
2 jajka
1,5 szklanki mleka
2 łyżki oliwy

Farsz:
1 szklanka kaszy gryczanej
200 gram twarogu
1 cebula
1 jajko
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Kaszę ugotować na sypko. W międzyczasie przygotować ciasto, mieszając wszystkie składniki z odrobiną soli. Usmażyć cienkie naleśniki. Przygotować farsz, mieszając ugotowaną kaszę z serem twarogowym i podsmażoną, drobno posiekaną cebulą. Do masy dodać surowe jajko i przyprawy.  Całą powierzchnię naleśnika posmarować farszem i zwinąć w rulony. Przed podaniem warto naleśniki podsmażyć.

Rada: jeśli nadzienie jest zbyt suche, można dodać 2 łyżki kwaśnej śmietany.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...