Naleśniki z kapustą

17 lutego 2011, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Ciasto

*szklanka mąki

*szklanka mleka

*2 jajka

*3 łyżki oleju

*szczypta soli

Nadzienie

*50 dag kapusty

*2 cebule

*20 dag kiełbasy podwędzonej

*2 łyżki oleju

*sos sojowy

*pieprz

Mleko roztrzepać  z jajami, stale mieszając lub miksując, oraz wsypać mąkę i wlać tyle wody by ciasto miało gęstość kwaśnej śmietany. Osolić, dodać olej. Odstawić na ok. godzinę. Pierwszy naleśnik usmażyć na patelni lekko natłuszczonej,następne smażyć bez tłuszczu.

Kapustę pokroić w cienkie, krótkie paseczki i przesmażyć na oleju(bez wody). Tak samo przesmażyć pokrojoną w piórka cebulę i drobno posiekaną kiełbasę. Nadzienie wymieszać,przyprawić sosem sojowym i pieprzem.
W okrągłym naczyniu żaroodpornym układać kolejno naleśniki i cienkie warstwy kapusty: na spodzie i na górze powinien znaleźć się naleśnik.
Wstawić do piekarnika na 30 min. Podawać z sosem pomidorowym.

Podawać z sosem pomidorowym jako drugie danie

file1297968442



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz