Naleśniki z greckim farszem

1 października 2012, dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

Ciasto:
2 jajka
1,5 szkl. mleka
1,5 szkl. mąki
3 łyżki otrąb owsianych
pół łyżeczki pieprzu ziołowego

Z podanych składników wyrobić ciasto naleśnikowe, usmażyć cienkie placki.

Farsz:
1 średni seler
3 marchewki
1 łyżka oleju
2 cebule

3 łyżki koncentratu
słodka papryka, ostra papryka, sól do smaku

Warzywa korzeniowe utrzeć na tarce z grubymi oczkami. Cebulę pokroić drobno. Wszystkie jarzyny wrzucić do garnka, dodać olej, przyprawy i szklankę wody. Dusić do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat i ewentualnie doprawić do smaku.

Naleśniki smarować gorącym farszem.

file1349087936