Najlepsze przyprawy do kaczki

21 listopada 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Kaczka ostatnio przeżywa swoisty renesans. Można zauważyć, że wiele restauracji włączyło do swojego menu chrupiące potrawy z kaczki, niegdyś spotykaną w większości dobrych chińskich restauracji. Można ją piec, smażyć, gotować i dusić. Można przygotowywać z niej aromatyczne piersi w zalewach czy nóżki z żurawiną – opcji jest sporo, a co najważniejsze, nie są wcale tak trudne do wykonania jak nam się zdaje. Piersi z kaczki doskonale smakują pieczone, po kilkugodzinnym moczeniu w marynacie z czosnku, imbiru, anyżu, miodu i sosu sojowego. Wyjęte z marynaty piersi można podpiekać zarówno w piekarniku jak i na grillu. Do znakomitych dań należy kaczka w galarecie i galantyna z kaczki. W Polsce niemal narodowym przysmakiem jest kaczka pieczona z jabłkami. Istnieją także inne warianty tej potrawy takie jak: kaczka w pomarańczach, brzoskwiniach oraz kaczka nadziewana różnymi farszami np. ziemniakami czy kaszą gryczaną lub cielęciną.
Przyprawy do kaczki: Pieprz pomarańczowy znajdziesz TUTAJ

Jest to świetna przyprawa do wszelkiego rodzaju ryb, ale również warto spróbować przyprawić nim drób, zwłaszcza kaczkę. W skład wchodzi: sól, skórka pomarańczy, pieprz czarny, cukier, cebula


Polecamy: pieprz pomarańczowy do kaczki, do kupienia w sklepie 1000 Smaków Świata