Nadziewane papryki

10 czerwca 2014, dodał: sadani1
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 czerwone duże papryki

4 suszone pomidory

170 g pieczarek

2 łyżeczki oleju

20 g orzechów laskowych

ząbek czosnku

50 g tartej bułki

1/2 pęczka natki pietruszki

łyżeczka suszonych płatków chili

100 g sera feta

pieprz

Przygotowanie:

Suszone pomidory posiekać. Pieczarki oczyścić,posiekać,usmażyć na oleju. Dodać posiekane orzechy,chwilę razem smażyć. Dodać pomidory, czosnek, bułkę tartą, natkę, chili, wymieszać. Dodać pokruszony ser. Doprawić pieprzem. Papryki rozkroić wzdłuż, oczyścić, napełnić farszem. Owinąć folią, upiec na grillu. Świetny przepis dla tych co nie jedzą mięsa.