Nadziewane nektarynki

25 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Fruity-Finish-Recipe

Składniki:

2 dojrzałe nektarynki (brzoskwinie i śliwki)
2 łyżeczki masła
łyżeczka cukru
1/3 filiżanki serka ricotta
1/4 łyżeczki cynamonu
miód
mięta

Przygotowanie:

Przeciąć nektarynki na pół i usunąć pestki. W patelni stopić masło i cukier (2 łyżeczki) na średnim ogniu. Położyć na patelni nektarynki miąższem do dołu, zapiekać od 1 do 2 min., (lekka karmelizacja). W małej misce połączyć serek ricotta, pozostałe 2 łyżeczki cukru i cynamon. Wypełnić nektarynki i delikatnie oblać miodem, ozdobić gałązką mięty.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...