Naczynia do pieczenia ryb, garnki do makaronu sklep
Są chwile, gdy potrzebujemy w kuchni każdej pomocy. W takich momentach warto sięgnąć po specjalistyczne naczynia do gotowania.
Zbliża się najgorętszy okres w roku. Jednak zanim na świątecznym stole staną wyśmienite dania, ktoś będzie musiał je przygotować. Podpowiemy Wam, jakich naczyń użyć, by ułatwić sobie świąteczne pichcenie.
Specjalnie do ryb
Ryby są wyjątkowo ważną częścią świątecznego menu. Przygotowanie dań rybnych ułatwi specjalny podłużny garnek z wkładką. Dzięki wkładce ryba nie dotyka bezpośrednio do dna, co sprawia, że proces gotowania nie uszkadza jej delikatnej struktury. Poręczna wkładka pozwala też na łatwe przełożenie ryby na półmisek. Tego typu naczynie świetnie nadaje się również do gotowania na parze, a po usunięciu wkładki do pieczenia np. rolad mięsnych.
Do smażenia i pieczenia
Wiele potraw wymaga różnych zabiegów kulinarnych. Należy je smażyć, dusić, zapiekać. Dzięki specjalistycznym naczyniom, jak np. patelnia Take Off nie musimy do gotowania używać wielu różnych garnków. Oszczędzamy czas i miejsce.
Duża, kwadratowa patelnia Take Off ma ruchome rączki, dzięki czemu może służyć jako pojemną patelnia do duszenia, po zdjęciu podłużnej rączki i założeniu małych uchwytów staje się świetnym naczyniem do serwowania. Po usunięciu wszystkich rączek patelnię Take Off można używać w piekarniku.
Specjalnie do odcedzania
Coraz popularniejsze w naszych domach stają się specjalne garnki do gotowania makaronu i odcedzania. Można kupić garnki podwójne – ze specjalną wkładką do gotowania lub takie z pokrywą do odcedzania. Wkładka sprawia, że gotowane specjały nie przylegają do dna oraz gotują się równomiernie. Garnek, po wyjęciu wkładki, może być używany jako zwykłe naczynie.
Wszystkim, którym brakuje czasu na gotowanie, polecamy wydajne szybkowary, które skracają czas gotowania potraw nawet o połowę. Są również wyjątkowo ekonomiczne w użyciu.
zdjęcia są własnością producentów, użyczone przez Kocham-Jeść.pl