Muszle z kurkami i szpinakiem

26 czerwca 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Makaron muszle

Szpinak 1/ torebki

Kurki 20 dag

Cebula

Czosnek

Olej

Sól

Pieprz

Ser gouda

Makaron muszle ugotować na pół twardo. Szpinak przebrać, pokroić, opłukać i blanszować kilka minut w gotującej wodzie. Odcedzić, podsmażyć z czosnkiem na patelni na łyżce masła.

Kurki przebrać, opłukać, posiekać drobno, podsmażyć z cebulą i przyprawami na patelni.

Muszle odcedzić, nadziewać kolejno – 1 łyżeczka kurek, następnie do pełna szpinakiem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, poukładać na wierzchu muszli paseczki sera i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C na 15 minut. Podawać na gorąco z bułką

file1309122185