Muszle z kurkami i szpinakiem

26 czerwca 2011,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Makaron muszle

Szpinak 1/ torebki

Kurki 20 dag

Cebula

Czosnek

Olej

Sól

Pieprz

Ser gouda

Makaron muszle ugotować na pół twardo. Szpinak przebrać, pokroić, opłukać i blanszować kilka minut w gotującej wodzie. Odcedzić, podsmażyć z czosnkiem na patelni na łyżce masła.

Kurki przebrać, opłukać, posiekać drobno, podsmażyć z cebulą i przyprawami na patelni.

Muszle odcedzić, nadziewać kolejno – 1 łyżeczka kurek, następnie do pełna szpinakiem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, poukładać na wierzchu muszli paseczki sera i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C na 15 minut. Podawać na gorąco z bułką

file1309122185



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...