Muszle makaronowe z farszem mięsno-warzywnym | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Muszle makaronowe z farszem mięsno-warzywnym

12 kwietnia 2013, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny
20 szt muszli makaronowych
 300 g mięsa mielonego (wieprzowego)
 100 g pieczarek
 1 cebula
 1 marchewka
 50 g suszonych pomidorów z żurawiną w oleju z ziołami 
2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 
 2 ząbki czosnku 
 olej do smażenia  
 70 g startego sera żółtego
 po 1/2 łyżeczki oregano i bazylii 
 1/2 łyżeczki  słodkiej papryki   
 sól,pieprz do smaku 

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Odcedzić. Rozłożyć by
przestygł i nie posklejał się. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na
gorącym oleju .Marchewkę obrać,zetrzeć na tarce,pieczarki oczyścić
drobno posiekać,suszone pomidory również posiekać.Do podsmażonej
cebuli dodać mięso,marchewkę,pieczarki,przeciśnięty
czosnek.Przyprawić solą, pieprzem,oregano,bazylią,czerwoną
papryką.Podsmażyć aż mięso zmieni kolor na brązowy.Pod koniec
dodajemy suszone pomidory i natkę pietruszki.

 Muszle napełnić ciepłym farszem, wierz posypać serem żółtym i
ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wstawić do nagrzanego
piekarnika i piec przez ok. 10 minut w temperaturze 180 st. C.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki

file1365786951



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz