Muszelki orzechowe

26 lutego 2010,
dodał: Tomanek
Artykuł zewnętrzny

Muszelki orzechowe

Ciasto:

– 250 g margaryny

– 200 g cukru pudru

– 20 g orzechów mielonych

– 1 jajko

– 400 g mąki pszennej wrocławskiej

Nadzienie:

– ½ szklanki mleka

– 1 szklanka cukru

– 400 g orzechów mielonych

– rum lub wódka

Przygotowanie:

Mleko i cukier zagotować. Dodać orzechy, trochę podgotować, zdjąć z ognia. Dodać rum. Masa musi być w miarę sucha, w razie potrzeby dodać jeszcze trochę orzechów

file1267176431



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...