Muszelki orzechowe

26 lutego 2010,
dodał: Tomanek
Artykuł zewnętrzny

Muszelki orzechowe

Ciasto:

– 250 g margaryny

– 200 g cukru pudru

– 20 g orzechów mielonych

– 1 jajko

– 400 g mąki pszennej wrocławskiej

Nadzienie:

– ½ szklanki mleka

– 1 szklanka cukru

– 400 g orzechów mielonych

– rum lub wódka

Przygotowanie:

Mleko i cukier zagotować. Dodać orzechy, trochę podgotować, zdjąć z ognia. Dodać rum. Masa musi być w miarę sucha, w razie potrzeby dodać jeszcze trochę orzechów

file1267176431



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....