Muszelki orzechowe

26 lutego 2010,
dodał: Tomanek
Artykuł zewnętrzny

Muszelki orzechowe

Ciasto:

– 250 g margaryny

– 200 g cukru pudru

– 20 g orzechów mielonych

– 1 jajko

– 400 g mąki pszennej wrocławskiej

Nadzienie:

– ½ szklanki mleka

– 1 szklanka cukru

– 400 g orzechów mielonych

– rum lub wódka

Przygotowanie:

Mleko i cukier zagotować. Dodać orzechy, trochę podgotować, zdjąć z ognia. Dodać rum. Masa musi być w miarę sucha, w razie potrzeby dodać jeszcze trochę orzechów

file1267176431



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...