Mus lodowo-owocowy

20 marca 2011,
dodał: msewka
Artykuł zewnętrzny
  • 25 dag borówek amerykańskich
  • 0,5 litra lodów waniliowo-śmietankowych Nestle
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego bez cukru
  • 1 czubata łyżka cukru
  • listki mięty do dekoracji

Opis przygotowania

Borówki opłukać, osuszyć. Odłożyć kilka do dekoracji, pozostałe zmiksować blenderem z jogurtem i cukrem. Wlać na dno naczynia uzyskany mus. Na środku ułożyć 1 lub 2 gałki lodów waniliowo- śmietankowych, dookoła rozsypać pozostałe borówki i ozdobić listkiem mięty.

file1300648571



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...