Mus jabłkowy

27 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 kg jabłek
  • 1/2 szkl. cukru pudru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 kieliszek rumu
  • 1/2 szkl. wody
  • 4 białka
  • 2 łyżki żelatyny
  • 10 dag mrożonych jagód

Wykonanie:

Jabłka obrać, usunąć gniazda, pokroić na kawałki gotować z sokiem z cytryny aż się rozgotują, przetrzeć przez sito, wystudzić.Żelatynę rozpuścić w wodzie, białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Jabłka wymieszać z rumem, ubijając dodawać porcjami pianę i żelatynę. Gęstniejącą masę wyłożyć do salaterki, ostudzić, wyłożyć na talerz, ozdobić kawałkami jabłka i jagodami.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...