Mus jabłkowy

27 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 kg jabłek
  • 1/2 szkl. cukru pudru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 kieliszek rumu
  • 1/2 szkl. wody
  • 4 białka
  • 2 łyżki żelatyny
  • 10 dag mrożonych jagód

Wykonanie:

Jabłka obrać, usunąć gniazda, pokroić na kawałki gotować z sokiem z cytryny aż się rozgotują, przetrzeć przez sito, wystudzić.Żelatynę rozpuścić w wodzie, białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Jabłka wymieszać z rumem, ubijając dodawać porcjami pianę i żelatynę. Gęstniejącą masę wyłożyć do salaterki, ostudzić, wyłożyć na talerz, ozdobić kawałkami jabłka i jagodami.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...