Mufiny z żurawiną

23 listopada 2012,
dodał: Bożena
Artykuł zewnętrzny
  • 2 szkl. mąki
  • 3/4 szkl. cukru
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 3/4 szkl.żurawin
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 jajka
  • 3/4 szkl. mleka
  • 10 dag masła
  • 1/2 łyżki ekstraktu waniliowego
  • 1/2 łyżeczki różowego barwnika spożywczego

Żurawiny zalać sokiem cytrynowym i odstawić na kilka minut.Maślo roztopić.W jednej misce wymieszać wszystkie składniki suche razem z żurawinami i sokiem cytrynowym.W drugiej misce roztrzepać jajka z mlekiem , ekstraktem i barwnikiem. Dodac powoli masło i wymieszać, dodać do składników sypkich i wymieszać.Ciasto wyłożyc do papilotek i piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Wystudzone dowolnie udekorowac.

file1353694031



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.