Mufinki z kremem w środku

29 października 2012, dodał: Marta11986
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 4 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • krem czekoladowy
  • 10 cukierków
  • perełki cukrowe
  • lukier

PRZYGOTOWANIE:

Białka ubić na sztywną pianę.Wsypać cukier oraz cukier waniliowy i dalej ubijać.Następnie dodawać po jednym żółtku nie przerywając mieszania.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać drewnianą łyżką.Przygotować papierowe papiloty.Na spód wyłożyć trochę masy a następnie łyżeczkę kremu i ponownie masę.Wypełnić tak każdą babeczkę.Piec w piekarniku ok 20-25 min w 180 stopniach.Po upieczeniu ostudzić.Rozrobić lukier i polać wierzch babeczek.Cukierki pokroić na kawałki i ułożyć.Posypać kolorowymi perełkami.

file1351533493



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz