Mufinki z kremem w środku
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI:
- 4 jajka
- 1 szklanka mąki
- 0,5 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier waniliowy
- krem czekoladowy
- 10 cukierków
- perełki cukrowe
- lukier
PRZYGOTOWANIE:
Białka ubić na sztywną pianę.Wsypać cukier oraz cukier waniliowy i dalej ubijać.Następnie dodawać po jednym żółtku nie przerywając mieszania.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać drewnianą łyżką.Przygotować papierowe papiloty.Na spód wyłożyć trochę masy a następnie łyżeczkę kremu i ponownie masę.Wypełnić tak każdą babeczkę.Piec w piekarniku ok 20-25 min w 180 stopniach.Po upieczeniu ostudzić.Rozrobić lukier i polać wierzch babeczek.Cukierki pokroić na kawałki i ułożyć.Posypać kolorowymi perełkami.