Mufinki morelowe MM by Yvonne

23 listopada 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

1 ½ szklanki mąki pszennej z pełnego przemiału

4 łyżki fruktozy

2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

¼ łyżeczki sody oczyszczonej

1/8 łyżeczki soli

½ szklanki maślanki

½ szklanki mleka 0%

2 białka

1 łyżka dżemu morelowego słodzonego fruktozą

5 łyżek oliwy z oliwek

W dwóch miskach wymieszać składniki: suche z suchymi, mokre z mokrymi. Do mokrych wsypać suche i energicznie wymieszać łyżką. Ciasto powinno mieć konsystencję nieco luźniejszą, niż kwaśna śmietana. W razie potrzeby dosypać mąki lub dolać mleka. Formy na mufinki wypełniać do 2/3 wysokości ciastem, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 20 minut (przez pierwsze 3 minuty z włączonym termoobiegiem).

Smacznego!

file1259002014



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...