Mufinki morelowe MM by Yvonne

23 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

1 ½ szklanki mąki pszennej z pełnego przemiału

4 łyżki fruktozy

2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

¼ łyżeczki sody oczyszczonej

1/8 łyżeczki soli

½ szklanki maślanki

½ szklanki mleka 0%

2 białka

1 łyżka dżemu morelowego słodzonego fruktozą

5 łyżek oliwy z oliwek

W dwóch miskach wymieszać składniki: suche z suchymi, mokre z mokrymi. Do mokrych wsypać suche i energicznie wymieszać łyżką. Ciasto powinno mieć konsystencję nieco luźniejszą, niż kwaśna śmietana. W razie potrzeby dosypać mąki lub dolać mleka. Formy na mufinki wypełniać do 2/3 wysokości ciastem, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 20 minut (przez pierwsze 3 minuty z włączonym termoobiegiem).

Smacznego!

file1259002014



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...