Mufinki kokosowe

23 listopada 2012,
dodał: Bożena
Artykuł zewnętrzny

składniki:

0,5 szkl. cukru
1,5 szkl.mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
1 łyżka stołowa kakao
kilka kropli olejku rumowego lub arakowego
cukier waniliowy
2 łyżki wiórków kokosowych
1/3 szklanki mleczka kokosowego lub zwykłego mleka
100g roztopionej margaryny

W jednej misce wymieszać przestudzone masło z jajkami, a w drugiej – mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Wsypać suche składniki do mokrych i wymieszać 1/3  ciasta przełożyć do drugiej miski i doprawić kakao i olejkiem. Do jasnego ciasta dodać wiórki kokosowe.Do każdej papilotki włożyć po 2 łyżki ciasta jasnego i po jednej kakaowego. Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni.

file1353695421



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.