Muffiny z rumem

16 listopada 2012, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

*2 szkl mąki tortowej
*0,5 szkl cukru
*1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
*20 dag jagód (mogą być mrożone)
*1 jajko
*2/3 szkl maślanki
*0,5 szkl oleju
*2 łyżki rumu

Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia.
Jajko,olej i maślankę i rum połączyć razem i wlać do sypkich produktów.
Wymieszać.Dodać jagody.Ponownie wymieszać.
Foremki wyłożyć do 2/3 wysokości i wstawić do piekarnika na 25 min na 180 stopni.
Polać lukrem i udekorować kawałkami jagód.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...