Muffiny z nutellą

24 października 2012, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny
  • 220 g mąki pszennej
  • 140 g masła
  • 1/2 szkl. cukru
  • 3 jajka
  • pół łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • nutella

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie powoli wbijać jajka, wciąż dokładnie miksując. Na koniec dosypywać łyżkami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie zmiksować.

Napełnić foremki do muffin ciastem i na wierzch każdej nałożyć łyżeczkę nutelli. Lekko wepchnąć do środka.

Piec w temperaturze 160 – 170ºC przez 25 – 30 minut. Wystudzić na kratce, żeby nie zaparowały.

file1351079083



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz