Muffiny z gorzką czekoladą i nutką mięty

24 października 2012, dodał: Darin
Artykuł zewnętrzny

składniki:

280 g mąki pszennej

1 płaska łyżka proszku do pieczenia

szczypta soli

80 g cukru

150 g posiekanej gorzkiej czekolady

2 średnie jajka

250 ml mleka

6 łyżek oleju

2 łyżeczki kropli miętowych lub ekstraktu miętowego

W jednym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól. Wmieszać cukier i kawałeczki gorzkiej czekolady. W drugim naczyniu roztrzepać jajka, wmieszać mleko, olej, krople miętowe. Zawartość obu naczyń połączyć, wymieszać do połączenia się składników. Ciastem napełnić papilotki pozostawiając ¼ wysokości „wolną”. Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjmować z formy po lekkim przestygnięciu.

fot. redakcja



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...