Muffiny z figami

25 października 2012, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Okrutnie zdrowe :)

opakowanie 200 g suszonych fig

175 g masła

120 g cukru

2 jajka

1 łyżeczka sody oczyszczonej

1 łyżeczka cynamonu

200 g mąki żytniej razowej lub pół na pół z mąką pszenną pełnoziarnistą

Figi pokroić w paski i zalać wodą (tylko tyle, aby przykryła owoce), gotować na małym ogniu i pod przykryciem kilka minut. Po czym przestudzić.

Masło utrzeć z cukrem, następnie dodać jajka cały czas ucierając. Po uzyskaniu gladkiej masy dodawać stopniowo wymieszane razem składniki suche – mąka, soda, cynamon. Pod koniec dodać przestudzone figi i delikatnie wmieszać je do ciasta.

Wyłożyć papilotek i piec w 180 st. C około 25-30 minut.

file1351199124



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...