Muffiny z figami

25 października 2012,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Okrutnie zdrowe :)

opakowanie 200 g suszonych fig

175 g masła

120 g cukru

2 jajka

1 łyżeczka sody oczyszczonej

1 łyżeczka cynamonu

200 g mąki żytniej razowej lub pół na pół z mąką pszenną pełnoziarnistą

Figi pokroić w paski i zalać wodą (tylko tyle, aby przykryła owoce), gotować na małym ogniu i pod przykryciem kilka minut. Po czym przestudzić.

Masło utrzeć z cukrem, następnie dodać jajka cały czas ucierając. Po uzyskaniu gladkiej masy dodawać stopniowo wymieszane razem składniki suche – mąka, soda, cynamon. Pod koniec dodać przestudzone figi i delikatnie wmieszać je do ciasta.

Wyłożyć papilotek i piec w 180 st. C około 25-30 minut.

file1351199124



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...