Muffiny z czekoladą truskawkową, ptasim mleczkiem i michałkami

23 października 2012, dodał: Loreta
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI: (na 12 szt.)
– 2 szklanki mąki
– 2/3 szklanki cukru
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
– 1 szklanka mleka
– 100 g rozpuszczonego masła
– jajko
– czekolada, czekoladki, ptasie mleczko – to na co mamy ochotę ;)
PRZYGOTOWANIE:
W jednej misce połączyć suche składniki (mąka, cukier, proszek), a w drugiej te mokre (mleko, masło, jajo), z tym, że masło musi być ostygnięte. Teraz suche przełóż do mokrych i niedbale wymieszaj. Ciasto wylać do papilotek ok. 3/4 wysokości (będą wyższe) i powbijaj głębiej wybrane czekoladki. Piecz ok. 20 minut w 200st.C.

file1350990974



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...