Muffiny z czekoladą truskawkową, ptasim mleczkiem i michałkami

23 października 2012,
dodał: Loreta
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI: (na 12 szt.)
– 2 szklanki mąki
– 2/3 szklanki cukru
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
– 1 szklanka mleka
– 100 g rozpuszczonego masła
– jajko
– czekolada, czekoladki, ptasie mleczko – to na co mamy ochotę ;)
PRZYGOTOWANIE:
W jednej misce połączyć suche składniki (mąka, cukier, proszek), a w drugiej te mokre (mleko, masło, jajo), z tym, że masło musi być ostygnięte. Teraz suche przełóż do mokrych i niedbale wymieszaj. Ciasto wylać do papilotek ok. 3/4 wysokości (będą wyższe) i powbijaj głębiej wybrane czekoladki. Piecz ok. 20 minut w 200st.C.

file1350990974



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...