Muffiny z czekoladą truskawkową, ptasim mleczkiem i michałkami

23 października 2012, dodał: Loreta
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI: (na 12 szt.)
– 2 szklanki mąki
– 2/3 szklanki cukru
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
– 1 szklanka mleka
– 100 g rozpuszczonego masła
– jajko
– czekolada, czekoladki, ptasie mleczko – to na co mamy ochotę ;)
PRZYGOTOWANIE:
W jednej misce połączyć suche składniki (mąka, cukier, proszek), a w drugiej te mokre (mleko, masło, jajo), z tym, że masło musi być ostygnięte. Teraz suche przełóż do mokrych i niedbale wymieszaj. Ciasto wylać do papilotek ok. 3/4 wysokości (będą wyższe) i powbijaj głębiej wybrane czekoladki. Piecz ok. 20 minut w 200st.C.

file1350990974



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...